Innovaties in de zorg komen veel sneller van de grond als...

Deze stelling is gesloten

 

2 reacties

Contactpersonen

  • Hein
    Tacken
  • Marlous
    Broekhuizen
 
Sorteer op: Oudste Nieuwste
 
 
 
Hein Tacken 12:18|04 maart 2014
Contactpersoon

ACM wil vanuit haar rol graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van de omstandigheden waaronder innovaties in de zorg tot stand kunnen komen. Er zijn natuurlijk veel verschillende factoren die stimulerend of juist belemmerend werken bij het van de grond komen van nieuwe initiatieven of bij het verbeteren van de kwaliteit en doelmatigheid van zorg. Wij zouden graag van jullie horen op welke factoren ACM zich vanuit haar rol in het toezicht op de zorgsector zou moeten richten. Welke belemmeringen voor nieuwe initiatieven of voor verbetering van kwaliteit en doelmatigheid komen voort uit gedragingen van zorgverzekeraars, zorgverleners of patiënten? Welke belemmeringen komen juist voort uit de wijze waarop ACM haar toezicht vorm heeft gegeven?

 
 
 
 
Esther Van Rems 18:20|05 maart 2014
Logopediepraktijk Bolsward

Even zien: nieuwe ontwikkeling: DTL (directe toegankelijkheid logopedie), door minister ingesteld om kosten te drukken, alle logopedisten op cursus en aanpassing in de praktijk....zorgverzekeraar de Friesland koopt het niet in...weggegooid geld dus geweest.
Inzetten op eHealth, nieuwe innovaties; ik ga op cursus, mooi innovatief programma in Nederland dat de behandeltijd in Canada en USA flink verlaagd en therapietrouw en oefenen bevorderd (wetenschappelijke onderzoeken onderschrijven dat), investeren in nieuwe systemen en software....zorgverzekeraar De Friesland koopt het niet in (DFZ is hier met 75% de hoofdverzekeraar). In totaal met alleen deze twee innovaties is mijn praktijk NETTO 3000 euro armer (en per maand zet ik BRUTO nog niet eens 2000 euro om.....)

 
 
 

U kunt niet meer reageren