Online gekocht en product gaat kapot…. En nu? Had ik het maar in een gewone winkel gekocht.

Deze stelling is gesloten

 

6 reacties

Contactpersonen

  • Bart
    Noé
  • Noortje
    Polman
 
Sorteer op: Oudste Nieuwste
 
 
 
Noortje Polman 17:19|24 februari 2014
Contactpersoon

Als een product niet voldoet aan de verwachtingen die een consument ervan mag hebben moet de verkoper zorgen voor een kosteloze oplossing. En mag hij de consument niet doorsturen naar de fabrikant. Deze regels gelden evenzo voor webwinkels: de klant moet altijd bij de verkoper terecht kunnen met een defect product. Zijn webwinkeliers op de hoogte van deze regels? Kunnen consumenten kapotte producten kosteloos terugsturen? Hoe werkt het bij grote producten die niet per gewone post verzonden kunnen worden?
ACM wil graag weten hoe webwinkeliers dit regelen. En of consumenten problemen ondervinden met webwinkels. Zo ja, bij welke soort producten speelt dit probleem? Is dit een reden om bepaalde producten niet online te kopen?

 
 
 
 
Hans Raateland 22:19|25 februari 2014

De afstand en onbekendheid met de verkoper blijkt lastig. Geleverde producten zijn gelukkig doorgaans van goede kwaliteit maar toen er een probleem was met een (bij Wehkamp) online gekochte laptop bleek het erg lastig om goede service te krijgen. Al snel werd verwezen naar de producent (Toshiba) voor ondersteuning en garantie.
Desondanks heeft online winkelen zeker ook voordelen. De besparingen zijn doorgaans aanzienlijk. Omdat de meeste producten deugdelijk zijn weerhoudt een slechte ervaring mij er dan ook niet van om minder online te winkelen.

 
 
 
 
LM Steenman 17:07|27 februari 2014
privé

ik ben het NIET eens met de stelling. De keer dat een online gekocht product niet functioneerde, kreeg ik zonder probleem een nieuw product. Het kapotte product kon ik via een antwoordnummer retourzenden. Moet wel zeggen dat ik langer (ca. 6 weken) op de nieuwe zending moest wachten (reden: moest uit Duitsland komen).
Daarentegen heb ik ook ervaren dat een product dat binnen de garantietermijn kapot ging en in een gewone winkel gekocht, ik met een aankoopbewijs in de hand als brugman moest praten om te moeten horen dat ik maar moet aantonen dat het niet mijn schuld is.... En dan te denken dat ik nooit een garantie koop, maar altijd om een goed product heb vraag.
Het gaat ook niet zozeer om de vraag of je het online of in een gewone winkel koopt. Want in beide gevallen zijn er winkels met een uitstekende, goede, matige slechte of zeer slechte service.

 
 
 
 
 
Bart Noé 10:05|28 februari 2014
Contactpersoon

Goed om te horen dat de webwinkel zich hield aan de regels rondom garantie en dat jij het niet als een drempel hebt ervaren dat je het product eerst moest terugsturen. Wij vragen ons af of er ook consumenten zijn die voor de zekerheid toch kiezen voor een gewone winkel. Bijvoorbeeld gezien de bereikbaarheid van een webwinkel, of het soort product. Of wellicht omdat zij eerder slechte ervaringen hebben gehad met garantie op online gekochte producten.

 
 
 
 
Karen Jedema 21:38|28 februari 2014

als de webwinkel helder en duikelijke voorwaarden heeft gesteld rond retour zending bij onvolkomendheden en kapotte producten hoeft dit niet negatief uit te pakken tov gewone winkels. Bij gewone winkels moet een product vaak ook worden teruggestuurd naar de leverancier of product ter controle van het ongemak resp. probleem. Bij een webwinkel is enige verschil dat jij dan zelf de verzending moet doen. Afhandeling loopt identiek.

 
 
 
 
Wouter Hol 16:13|04 maart 2014
Rapbid

Wij gaan er erg soepel mee om. Producten die binnen een half jaar kapot gaan die kunnen kosteloos teruggezonden worden naar ons waarna wij de klant een nieuw product toesturen.
Gaat een product defect na een half jaar naar aankoop dan kunnen ze het product alsnog terug sturen, al is het dan op kosten van de consument. Wij sturen dan een nieuw product toe.

Ik merk in mijn eigen omgeving dat men geen enkel probleem heeft met het online bestellen. Sterker nog, vaak wordt dat als prettig ervaren omdat er bij een garantiegeval niet helemaal naar de stad gereden hoef te worden en een verkoper uitgelegd moet worden wat het probleem is. Gewoon een kwestie van het defect melden, eventueel een formulier invullen en dan op de post er mee. Mensen vinden dat steeds fijner dan met hun probleem naar de winkel gaan.

 
 
 

U kunt niet meer reageren