Ik heb liever gerichte advertenties op basis van mijn persoonlijke data dan voor mij irrelevante reclame

Deze stelling is gesloten

 

5 reacties

Sorteer op: Oudste Nieuwste
 
 
M.A.B. 13:22|20 februari 2018

Beide is vervelend. aan irrelevant heb je niets maar net na het boeken een vakantie allemaal aanbiedingen krijgen voor een vakantie is ook niet gewenst. Maar, is het nu zo erg dat 'men' veel van ons weet?
We kunnen ervan uitgaan dat op enig moment in de toekomst (bijna) alles van ons ergens bekend is. De enige uitzondering zal waarschijnlijk nog heel lang onze gedachten zijn. Dus, doe niet moeilijk, laten we ons vooral richten op hoe we voor elkaar krijgen dat iedereen het beste voor een ander wil. Dan zijn regels vrijwel niet meer nodig.

 
 
 
 
WP 02:26|21 februari 2018

Zolang het allee informatie uit cokes is vindt ik het geen probleem. Ik heb altijd wel graag de optie om per adverteerder of systeem uit te kunnen schakelen

 
 
 
 
MClaire 11:58|22 februari 2018

Geen gepersonaliseerde advertenties. Zeurende verkopers die steeds producten proberen aan te smeren waar we volgens algoritmen of cookies behoefte aan zouden hebben, zijn vervelender dan gewone verkopers. Bovendien is privacy een hoog goed. Het prijsgeven daarvan is het openen van de doos van Pandora. Het deksel past er nooit meer op.

 
 
 
 
Jonathan.W 11:06|27 februari 2018

Ik heb liever geen enkele voor van tracking of personalisatie van reclame of content mits ik bij de betreffende aanbieder hiervoor kies.

 
 
 
 
ASB 13:52|27 februari 2018

Als de vraag zo gesteld wordt, is die wat mij betreft misleidend. Het gaat niet om de reclame (uiteindelijk wil bijna iedereen het liefste geen reclame, dunkt me), maar om het inleveren van privacy. Ik denk dat wanneer de vraag anders voorgelegd wordt, de keuze van de consument een andere zal zijn. Kijk maar naar China, waar vijf keer door rood lopen al kan leiden tot plaatsing op een zwarte lijst (waar vervolgens ook je social media en online zoekgedrag aan gekoppeld wordt).

 
 
 

U kunt niet meer reageren