Ik gebruik een adblocker om mijn computer of mobiele telefoon te beschermen tegen kwaadaardige software. Geef uw mening in een reactie.

Deze stelling is gesloten

 

6 reacties

Contactpersonen

  • Michiel
    van Dijk
  • Peter
    Boezaard
 
Sorteer op: Oudste Nieuwste
 
 
Evert Kuiken 23:23|14 februari 2016

Ik gebruik een AdBlocker om geen zinloze reclame te hoeven zien. Voor kwaadaardige software gebruik ik andere middelen.
Waar ik helemaal gek van wordt zijn die popovers met allerlei aanbiedingen, variërend van nieuwsbrieven tot producten van derden.

 
 
 
 
 
@Evert Kuiken
Peter Boezaard 16:21|15 februari 2016
Contactpersoon

Beste Evert. Dank voor je reactie. Wanneer je een website bezoekt, accepteer je dan de cookies of blokkeer je deze standaard met andere software (of via de browser instellingen)?

Als antwoord op door Evert Kuiken

 
 
 
 
@Peter Boezaard
Evert Kuiken 21:29|15 februari 2016

Hangt een beetje van de website af, maar als het even kan weiger ik cookies of stel ze op minimum in. Ik blokkeer ze niet allemaal, ook niet via de browser instellingen. Verder zet ik waar mogelijk allerlei reclame trackers uit.
Het is me nog niet eens zozeer om de privacy als wel om het feit dat ik liever op een need to know basis mijn informatie prijsgeef. Desalniettemin krijg ik sinds ik op zoek ben geweest naar een nieuwe laptop toch overal laptop reclames te zien. Het zij zo.

Als antwoord op door Peter Boezaard

 
 
 
 
Stefan van der Horst 12:27|19 februari 2016

Vaak gaan opdringerige reclames hand in hand met malware. Die blokkeer ik liever met adblocker, net als andere veel te opdringerige vormen van reclame (bijv. maar liefst halve minuut reclame voor je een video kan bekijken). Gevolg is dan wel dat de 'goede' adverteerders lijden dan onder de adverteerders met slechte bedoelingen, maar het is uiteindelijk wel het advertentieplatform zelf dat die reclames en de vormen daarvan toestaat en de gebruiker tot installeren van de adblocker verleidt.

 
 
 
 
 
@Stefan van der Horst
Peter Boezaard 12:41|19 februari 2016
Contactpersoon

Beste Stefan. Dank voor je reactie. Adblockers kunnen er echter wel voor zorgen dat op termijn 'gratis' websites niet meer gratis zullen zijn. Zou jij bereid zijn om een klein bedrag te betalen voor een website als dat betekent dat je dan geen reclames meer zult zien?

Als antwoord op door Stefan van der Horst

 
 
 
 
@Peter Boezaard
Stefan van der Horst 13:03|19 februari 2016

Een advertentieplatform zou er verstandiger aan doen om haar advertentiebeleid eens nader te bezien, en gewoon niet zomaar alle reclames - ongeacht de bron en uitingsvorm - moeten toestaan. Op zich is er niets principieel mis met betaling voor toegang, maar er zijn zoveel websites en om nou voor iedere website de portemonnee te moeten trekken en de betalingshandeling te moeten verrichten, dan is het einde zoek. Los daarvan, alle prachtige wetgeving ten spijt, het systeem van betaalde toegang garandeert de gebruiker niet dat hij inderdaad enkel in geld betaalt en niet toevallig ook in andere vorm (bijv. persoonsgegevens), en de overheid kan dat allemaal echt niet gaan controleren. Daarbij, als gebruiker haak ik net zo goed af als de (niet geblockte) reclameuitingen te opdringerig zijn of illustreren dat mijn surfgedrag (en wat nog meer?) nauwgezet wordt bijgehouden. In betaling zit de oplossing dus niet. Als uiteindelijk het advertentieplatform wil blijven verdienen aan de site, en wil voorkomen dat adblockers alle verdiensten weghalen, zou het platform eerst en vooral naar zichzelf moeten kijken.

Als antwoord op door Peter Boezaard

 
 
 

U kunt niet meer reageren