Ticketverkopers zijn verantwoordelijk voor duidelijke prijzen. Ongeacht de vraag wie de bijkomende kosten bepaalt.

Deze stelling is gesloten

 

4 reacties

Contactpersonen

  •  
  • Winnie
    van Heesch
 
Sorteer op: Oudste Nieuwste
 
 
Marnix de Munck 17:11|01 februari 2016
internetvergelijk.nl

Wanneer de ticketverkoper zelf bijkomende kosten betaald dan is dit een nutteloze toevoeging bij de prijstelling lijkt mij. Wanneer de consument opdraait voor bijkomende kosten dan duidelijk vermelden. Bij tickets worden regelmatig allerlei kosten verzonnen zodat de uiteindelijk prijs een stuk hoger uitvalt. Dit mag best bij de prijs inbegrepen zitten om dit duidelijker te maken. Anders is het een vorm van misleiding.

 
 
 
 
 
Winnie van Heesch 17:35|01 februari 2016
Contactpersoon

Beste Marnix,
Dank dat je de discussie op deze stelling opent. Soms zien we ticketverkopers die zeggen dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de manier waarop de organisator van een evenement zijn prijzen presenteert: inclusief of exclusief bijkomende kosten. Het gaat dan dus niet om de bijkomende kosten van de ticketverkoper zelf, maar om extra kosten van de organisator of van de concertlocatie (denk bijvoorbeeld aan een verplicht lidmaatschap van een concertpodium of aan orderkosten voor concerten in het buitenland).
Wat vind je, kan de ticketverkoper in zo'n geval verwijzen naar de organisator? Of heeft hij zelf ook een rol in de duidelijke presentatie van de ticketprijs?

 
 
 
 
Evert Kuiken 21:49|15 februari 2016

Als ik een ticket koop wil ik één bedrag zien: dat wat ik verplicht moet betalen om het ticket te kunnen gebruiken. Daarbij mag dan vermeld worden dat bepaalde kosten mogelijk lager zijn, maar ik wil altijd de totale kosten zien, niet een lijstje waarbij ik zelf nog moet gaan rekenen. En ik wil dat er met deze prijs geadverteerd wordt, niet met een lagere exclusief-toelagen-prijs. Naar wie het geld gaat vind ik minder belangrijk.

 
 
 
 
 
Winnie van Heesch 11:55|19 februari 2016
Contactpersoon

Beste Evert, dank voor je reactie. Duidelijkheid zonder verplicht rekenwerk, daar pleit je voor als ik het goed begrijp!

 
 
 

U kunt niet meer reageren