Hoeveel mensen denk je dat er vorig jaar overstapten van energieleverancier? En hoeveel van zorgverzekering?

Deze stelling is gesloten

 

5 reacties

Contactpersonen

  • Tessa
    Schalm
  • Winnie
    van Heesch
 
Sorteer op: Oudste Nieuwste
 
 
Eric Plankeel 13:37|05 februari 2014

Ben het niet eens met uw visie. Juist de trouwe klant zou beloond moeten worden, niet de ontrouwe. Nu is het zo dat de slapende klant te weinig rente krijgt voor spaargeld, teveel betaalt voor energie, teveel verzekeringspremie betaalt enz. De huidige praktijk zorgt niet voor transparantie en ondermijnt de solidariteit. Bovendien wordt een enorm budget gebruikt voor marketing en communicatie. Dat zou beter aan voorzieningen besteed zijn.

 
 
 
 
 
Tessa Schalm 10:50|07 februari 2014
Contactpersoon

Dank voor je reactie, Eric. Hoe zouden trouwe klanten beloond kunnen worden? En welke rol zou overstappen daarin kunnen spelen?

 
 
 
 
reinder groote 12:08|10 februari 2014

Energiecontracten zouden moeten lopen van 1 januari tot 31 december. Elke factuur gaat dan over 365 dagen en dan is het eenvoudiger om te vergelijken en om je verbruik in de gaten te houden. 1 januari overstappen met zorg en energie.

 
 
 
 
Michiel Karskens 18:48|10 februari 2014

12 % energieleverancier en 8% zorgverzekering.
Bij zorgverzekeringen is het mijn sterke vermoeden dat de meeste 'overstappers' het gevolg zijn van mensen die van baan zijn veranderd en daardoor bij een nieuw collectief/ zorgverzekeraar terecht komen.

 
 
 
 
 
Winnie van Heesch 12:35|11 februari 2014
Contactpersoon

Beste Michiel,
De percentages kloppen ongeveer, op een enkel procentpunt na (afhankelijk van de bron die je gebruikt).
Vanwaar je vermoeden over dat overstappers vooral baanwisselaars zijn? Volgens de laatste NZa-monitor (http://www.nza.nl/104107/105773/742312/Marktscan_en_beleidsbrief_Zorgverzekeringsmarkt_2013.pdf) hebben de werkgeverscollectieven weliswaar een sterk, maar afnemend marktaandeel.
Hoe zie jij de rol van werkgeverscollectieven op de markt? Bevorderen ze volgens jou de werking van de zorgverzekeringsmarkt (b.v. door bundeling vraagmacht), of belemmeren ze die juist, doordat verzekerden niet gemakkelijk overstappen vanuit een werkgeverscollectief? Ik ben benieuwd naar je mening.

 
 
 

U kunt niet meer reageren