Zorgverzekeringen via je werkgever maken het moelijker om over te stappen.

Deze stelling is gesloten

 

6 reacties

Contactpersonen

  • Tessa
    Schalm
  • Winnie
    van Heesch
 
Sorteer op: Oudste Nieuwste
 
 
LM Steenman 17:43|27 februari 2014
privé

Niet eens met de stelling. Werkgevers kunnen je toch niet verplichten om over te stappen naar een collectieve (zorg)verzekering? Ik denk eerder dat het de 'onmacht' of 'weerzin' is van heel veel Nederlanders om de algemene voorwaarden (vaak letterlijk) onder een vergrootglas te leggen en de inhoud ervan op z'n waarde te beoordelen en af te zetten tegen de te betalen premie.

 
 
 
 
 
@LM Steenman
Winnie van Heesch 18:00|27 februari 2014
Contactpersoon

Beste meneer of mevrouw Steenman,
Hartelijk dank voor uw bijdrage aan de discussie. Mensen zijn inderdaad vrij om al dan niet aan te sluiten bij een collectieve verzekering van de werkgever. Maar hoe zou het gaan als ze eenmaal via de werkgever verzekerd zijn? Gaan mensen hun polis dan nog actief vergelijken die van andere verzekeraars? Of nemen ze bijvoorbaat aan dat ze met de collectiviteitskorting toch al de beste deal hebben? En dat de werkgever wel goed op de kwaliteit van de verzekering zal hebben gelet? Hoe denkt u dat dat werkt>

Als antwoord op door LM Steenman

 
 
 
 
@Winnie van Heesch
LM Steenman 12:56|28 februari 2014
privé

Ik denk dat er veel mensen zijn die het wel best vinden. Zolang ze een korting krijgen en geen probleem met de verzekeraar is, is er een gevoel dat ze een (redelijk) goede deal hebben.
Als alternatief moet je anders tijd en energie steken in saaie vergelijkingen. Daar hebben de meeste mensen (denk ik) geen zin in en geven daar ook geen prioriteit aan. En als men gaat vergelijken dan is een vergelijkingssite de aangewezen en makkelijke weg. Dus als de werkgever dat ook al voor je doet, dan is dat toch helemaal mooi...
Ten tweede: per maand opzeggen is er niet bij. Dus als je op een gegeven ogenblik wilt overstappen, dan kun je niet en zul je met gekromde tenen de contractduur uit moeten zitten. M.a.w. het wordt moeilijk gemaakt om over te stappen. Komt nog bij dat tegen de tijd dat je wel kunt overstappen, je 'gedwongen' wordt om juist dan vrije tijd op te gaan offeren, terwijl juist dan ook de feestmaand met de nodige sociale verplichtingen en stress van inkopen doen voor de deur staat. De keuze wel of niet overstappen is dan heel snel gemaakt: het is wel best zo... en kans verkeken.
Ten derde: als je collega diezelfde polis heeft en tevreden is (of ook geen reden kan bedenken om over te stappen), dan denk je ook niet gauw aan overstappen.

Als antwoord op door Winnie van Heesch

 
 
 
 
 
@LM Steenman
Winnie van Heesch 13:11|28 februari 2014
Contactpersoon

Dit geeft een aardig overzicht van allerlei redenen die mensen kunnen hebben om zich niet bezig te houden met hun zorgverzekering. Herkenbaar voor anderen? En wat zou er moeten gebeuren om het makkelijker (en misschien zelfs leuker) te maken? Het overstapmoment verplaatsen van de feestmaand naar de voorjaarsschoonmaak? Opzeggen per maand mogelijk maken?

Als antwoord op door LM Steenman

 
 
 
 
Esther Van Rems 21:50|27 februari 2014
Logopediepraktijk Bolsward

Meerdere patiënten van mijn praktijk wilden overstappen naar een andere zorgverzekeraar, maar kregen nul op rekest bij hun werkgever en collectieve zorgverzekeraar. Het zou niet kunnen....en helaas wat ik ook vertel, de informatie laat zien van ACM en patientenfederatie, de foute informatie van de zorgverzekeraar zorgt dat mensen niet meer durven!!

 
 
 
 
 
@Esther Van Rems
Winnie van Heesch 11:11|28 februari 2014
Contactpersoon

Beste Esther,
Ging het hier om mensen die "gewoon" van de jaarlijkse opzegmogelijkheid gebruik wilden maken? Of wilden zij tussentijds van de verzekering af, bijvoorbeeld na ontslag of vanwege een baanwissel? In dat laatste geval kan overstappen inderdaad niet zomaar, behalve als je overstapt naar een ander werkgeverscollectief. Een andere geldige reden voor een verzekeraar om een opzegging te weigeren is een betalingsachterstand. In andere gevallen moet iedereen, ook collectief verzekerden, per 1 januari kunnen opzeggen. Herkennen anderen wat Esther hier signaleert?

Als antwoord op door Esther Van Rems

 
 
 

U kunt niet meer reageren